Almagránát

 A teremtés története - utcaszínházi produkció

Színházunk nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a szinte mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet olyan eszközökkel mutassa be, amelyek a színház legeredendőbb formáit idézik meg. Valódi közösségi élmény generálására teszünk tehát kísérletet, hiszen ebben a „Nyitott Tér”-ben megvalósuló előadásban a nézők nem csak „néznek”, hanem időnként velünk együtt játszanak, táncolnak, vagy keltenek életre színpadképeket. 
A Soltis Lajos Színház több külföldi színházzal együtt vesz részt egy olyan nemzetközi projektben, aminek célja a tudásátadás, vagyis hogy mindenki tanuljon mindenkitől. Az itt szerzett technikák és tapasztalatok gazdagítják ezt a közösségi színházi előadást, amiben óriásbábok, gólyalábas színészek, interaktív játékok segítik a mind teljesebb színházi élmény létrejöttét. 
Előadásunk igazi kultúrcsemege is, hiszen a keresztény motívumrendszer, a magyar archaikus népi imádságok szövegvilága, illetve eredeti héber szövegek éppúgy részei az előadásnak, mint a keleti színházi tradíciókból merítő mozdulatrendszer, a klezmer zenék, yiddish táncok, vagy a riói jelmezek és maszkok. 
Az előadás korhatár nélküli, majdnem egy órányi felejthetetlen közös élményt ad szabadtéren és nagyobb belső terekben egyaránt.

Galéria