Boszorkányok a Bármi utcából

 Szerinted képes eltévedni egy felhő? Tudod, mit kell tenned, ha összekeverednek a hét napjai? Mit gondolsz, meg lehet tanítani a legyeket beszélni? Azt mondod, fogalmad sincs? Akkor ideje, hogy bekopogj Matild és Margaréta, a két boszorkány fura lakóktól hangos otthonába! A róluk és mindennapjaikról szóló mozgalmas meséből azt is megtudhatod, miért felesleges porszívót vásárolni, mennyire veszélyes dolog a tortasütés, s hogy mitévő legyél, ha egy napon beköltözik hozzád az Unalom...

Dániel András kortárs meseíró igazán ért a gyerekek nyelvén. A mulatságos és szó szerint elbűvölő mesecsokra nem messzire repíti a közönséget, csak ide a Bármi utcába, ahol minden hétköznapi dolog bonyolulttá válik, ám egyszerűen megoldható. Sokszor még varázslat sem kell hozzá. Csak fantázia, sütnivaló - és persze egy csipetnyi szeretet.
A lehetetlenül fura figurák kacagtató és elgondolkodtató történetfüzére friss szellemmel átszőtt üde színfolt a magyar gyermekirodalom színpompás palettáján. Érthető, érezhető, szerethető... mai!
A vérbő humorral és sziporkázó nyelvi játékokkal átszőtt bájos mesejáték a nagy sikerű könyv alapján „varázsolódik" színpadra Szőke Andrea átiratában.