Család ellen nincs orvosság

A „Páratlan páros” és „Páratlan páros 2.”, valamint a „Miniszter félrelép” „mandalás” sikerei után bátran állíthatjuk, hogy a Mandala Dalszínház otthon van a Ray Cooney darabokban. Nem véletlen, hogy a 2018-as Mandala Nyár premierje a szerző ez a társulatunk által eddig nem játszott, de szintén népszerű darabja lett.
A „Család ellen nincs orvosság” bemutatója előtt ugyan nem osztottunk nevetés-gátló pirulákat a nézőknek, de a premiernek rekeszizmokat próbára tevő sikere volt. Ezért gondoltunk arra, hogy a 28. Mandala Nyár nyitóelőadása Ray Cooney ezen vígjátéka legyen.
A történet helyszíne London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó előadást Dr. Mortimore tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője Tate nővér, ráadásul ennek a titkos viszonynak a “gyümölcse”, Leslie is. A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása kollégáját, a kissé kétbalkezes Dr. Bonneyt kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot… Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást…


Galéria