Az Angyalföldi balladát is díjazta az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál

Nagy öröm érte a József Attila Színház társulatát: az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál a leglátványosabb előadás díját ítélte oda az Angyalföldi ballada című darabnak.

Immáron ötödik éve rendezik meg a színházművészet ünnepét a Szarvasi Vízi Színházban. Idén először cirkusz- és táncművészeket is díjaztak.

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ilyen jeles művészek és kiváló előadások mellett a József Attila Színház társulata is elismerésben részesült.

A legjobb női artistaművész Komenda Zsófia, a legjobb férfi artista Illés Renátó lett. A legjobb női táncművésznek Tóth Karolinát, a legjobb férfi táncművésznek Bolla Dánielt választották. A legkreatívabb táncjáték díját az egri Gárdonyi Géza Színház és az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat Traviata című táncjátéka nyerte el. A leglátványosabb táncjáték a Soproni Petőfi Színház és a Sopron Balett közös darabja, az Álmos legendája lett. A legjobb koreográfia díját a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Rómeó és Júlia című táncjátéka érdemelte ki.

A legjobb női főszereplő Erdélyi Tímea lett a szarvasi Cervinus Teátrum Lili bárónő című előadásában nyújtott alakításával. A legjobb férfi főszereplő díját Szomor György érdemelte ki az ExperiDance Produkció Gyöngyhajú lány balladája című előadásában nyújtott alakításával.

Fehér Tímea lett a legjobb női mellékszereplő a Békéscsabai Jókai Színház Mezítláb a parkban című előadásában nyújtott alakításával. A férfiaknál Kardos Róbert érdemelte ki a legjobb mellékszereplő díját a Budaörsi Latinovits Színház Legyetek jók, ha tudtok! című előadásával.

A legjobb rendező Cseke Péter lett, aki a Boeing, Boeing című vígjátékot vitte színre a kecskeméti Katona József Színház társulatával. A legjobb prózai előadás díját a Békéscsabai Jókai Színház Mezítláb a parkban című vígjátéka érdemelte ki.

A legjobb zenés előadás az ExperiDance Produkció Omega-musicalje, a Gyöngyhajú lány balladája lett. Szarka Gyula zeneszerzői különdíjat kapott új zenemű megalkotásáért, az Álmos legendája című táncjáték kísérőzenéjének komponálásáért.

A Zentai Magyar Kamaraszínház A magyarságtudat és a magyar nyelv megőrzéséért díjat vehetett át A csillagfiú című mesejátékáért és kitartó színjátszói tevékenységéért.

Szarvas város önkormányzata nagydíjat adományozott a Szarvasi Cervinus Teátrum társulatának és főrendezőjének, Varga Viktornak a Lili bárónő című operett „színvonalas, látványos és szórakoztató előadásáért”. Továbbá nagydíjat adtak a Cirkuszmisszó Fesztivál című előadásnak és rendezőjének, Fekete Péternek, a „cirkuszművészet megújítása érdekében folytatott kimagasló tevékenységért”.

A díjátadó gála után a Monte Cristo grófja című musical jubileumi, századik előadását tekinthette meg a közönség.