Lesz KAPSZ! Kaszás Attila Pajta Színház - 2018 nyári programok

Könnyű neked Szarvas Józsi….

Izgalmas összművészeti találkozóhely lesz Viszákon az idei nyár. Az őrségi településen barátságos hangulatú és különleges kulturális élményekben gazdag évad indult el 2018. június 9-én. A KAPSZ idén tizenegy éve a helyi jellegzetességek, és a nagyvárosi színjátszás összetalálkozása. Augusztus 16-ig színház, zene, szakmai táborok, valamint képző – és építőművészeti magaskultúra költözik a Pajtába.


Az idei program ismertetése mellett könyvbemutatóval, kiállítás megnyitóval és jazz koncerttel indult az évad a Pajtában. Szarvas József és Bérczes László, Könnyű neked Szarvas Józsi…című, az Ünnepi Könyvhétre megjelent önéletrajzi történeteit dedikálta.


A Kaszás Attila Pajta Színház idén a Sztalker csoporttal folytatja befogadó szándékú munkáját. Fiatal alkotók, színészek, rendezők veszik birtokba a Pajta deszkáit. „Miért KAPSZ, és mit KAPSZ 2018- ban? Mindenek előtt közösségi élményt - Viszákon a Tündérkertben, a Tárt Kert közösség csoportos, és Lévai Ádám egyéni kiállításán. Találkozást - miközben koncertre, színházi előadásra, kiállításra, vagy éppen könyv bemutatóra igyekeznek. Találkozást - a népi építészeti, képzőművészeti, gyermek táborokkal, vagy amatőr színházi közösségekkel. Végül, de nem utolsó sorban pedig találkozást Szarvas Józseffel, a házigazdával, aki családja nevében is szeretettel invitálja látogatásra a vendégeiket” – ezekkel a szavakkal hívja Viszákra Szarvas József, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész a kultúra - és természetkedvelő látogatókat.


A kultúra közösségben végzett, mindenre kiterjedő, teremtő folyamat, ezért is fontos, hogy a résztvevő képzőművészek közösséget alkotva is hitelesítsék a munkát. Idén a közönségprogramok mellett négy tematikus tábor is színesíti a szakmai programot. A Sztalker tábort ifj. Vidnyánszky Attila vezeti majd, a Vándor iskola tábort Csernus Lőrinc Ybl-díjas építész szervezi, Gál Tamás Mátyás király története köré épülő vers tábort, Varga Patrícia Minerva pedig festő táborhelyet alakít ki Viszákon.


Az őrségi Pajta Színház nem csak a művészeté. „A Tündérkertek bemutatásával mintát szeretnénk adni. A Gyümölcsészeti Értéktár célja, hogy megossza a régi idők gyümölcsészetének napjainkra még megmaradt töredékét. A Tündérkertben több mint száz őshonos gyümölcsfának több, mint 100 gyermek gondnoka van” - mondta el Kovács Gyula erdész, pomológus, a tündérkerti mozgalom elindítója.


A KAPSZ programjai 2018. július 1 - augusztus 16.:


Az esti előadások és koncertek mellett folyamatosan látogatható a „Tárt Kert” kiállítás és Lévai Ádám festő, grafikus egyéni kiállítása.

Július 1. 19:00
Szarka Tamás & Ghymes
Július 5. 20:00
Makovecz 1977 – Hüse Csaba előadásában
Július 6. 20:00
Fedák Sári – Szűcs Nelli előadásában. 
A Nemzeti Színház produkciója.
Július 7. 20:00
Etnofon zenei társulás Aranypénz-térdű szerető – Nagy László énekelt versei
Július 8. 20:00 Krokodill
Az urbánus latin zene magyarországi, első képviselőinek, az Anselmo Crew-nak volt frontemberei által életre hívott, akusztikus banzáj duó.

Július 12. 11:00
Kiskalász Együttes
Július 12. 20:00
Könnyű neked Szarvas Józsi... – históriák és versek lecsóval
Július 13. 20:00
Rege a tűzről és jácintról – A Csavar Színház zenés költői estje
Augusztus 3. 20:00 Fábri Géza és Dongó
Augusztus 4. 20:00 Míg fekszem kiterítve, William Faulkner művét rendezte ifj. Vidnyánszky Attila 
A Sztalker csoport előadása
Augusztus 15. 20:00
Boglya Népzenei Együttes Magyar népzenei kincsek a Kárpát-medencében
Augusztus 16. 20:00
A Gryllus testvérek, Ferenczy György és az Első Pesti Rackák

Belépő az esti előadásokra: 1200 Ft.

http://kulturpajta.hu/

https://www.facebook.com/Kulturpajta/