Békéscsabai Drámaíró napok hallássérültekkel a Jókai Színházban

A felhívásra 3 csapat jelentkezett, akik hangzó nyelven és jelnyelven is előadhatják jeleneteiket.

A témaadó cikk a Délmagyar című napilap egyik híre volt. A közelmúltban, a hídi vásárban az újszegedi liget bejáratánál működött egy póni karusszel. Négy póni járt körbe-körbe egy rúdhoz rögzítve, hátukon gyermekekkel. Azon kezdett el polemizálni a média és az állatvédő egyesületek, hogy ez állatkínzás-e avagy sem. Ez a történet ihlette meg Tallér Edina drámaírót, - aki egyébként ezer szállal kötődik a Békéscsabai Jókai Színházhoz -, és megírta A pónik repülnek című művét.

Ezt az anyagot kapják meg a csapatok és a hozzájuk rendelt jelnyelvi tolmácsok, hogy 2 nap leforgása alatt színpadra állítsák a jeleneteiket. A próba három helyszínen zajlik, melynek eredményként vasárnap este 16 órától a közönség három új előadást tekinthet meg. A rendezvénysorozat szereplői:

Ergo Sum Jelszínház – Budapest/Rendező: Kámán Orsolya      

 Csongrád megyei Fülesbaglyok / Rendező: Tarsoly Kriszta               

Halló(k) itt vagyunk – Békés megye / Rendező: Tege Antal

A rendezvény a következő forgatókönyv szerint alakul, amelyekre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is:

2017. június 17. szombat 11 óra Ünnepélyes megnyitó, melyen megkapják a témaadó cikket a csapatok. Ezután lehetőség nyílik rövid interjúk készítésére Tallér Edina drámaíróval, Komáromi Anett főszervezővel, és a SINOSZ képviselőjével.

2017. június 17. szombat 18 óra a Látás- és hallássérülteknek meghirdetett vers- és novellaíró pályázat ünnepélyes díjátadója és a pályaművekből összeállított verses est. (SINOSZ és Vakok Egyesülete)

Interjú készítési lehetőség a díjazottakkal

2017. június 18. vasárnap 16 óra a három színmű díszelőadása, a Színitanház hallgatóinak ajándék produkciója, valamint a legjobb előadás díjának átadása – nézői szavazatok alapján. Ezt követően lehetőség nyílik rövid interjúk készítésére a díjazott csoport képviselőjével, valamint az alkotókkal.

Izgalmas két nap, amelyből Önök sem maradhatnak ki!

      W