A 2018-as év nyertes pályázatai


A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az év legjobb színházi plakátja díját vihette haza, a Fővárosi Nagycirkuszé a legjobb nyomtatott kiadvány, a Budapesti Operettszínház lett a legjobb színházi weblap cím birtokosa, a Centrál Színházé a legjobb videó-trailer, a székesfehérvári Vörösmarty Színházé a legjobb szék, a Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulaté pedig a legjobb büfé. Az idén újdonságként meghirdetett merchandising (ajándéktárgy) kategória nyertese a nagyváradi Szigligeti Színház. Gratulálunk!


A 2018-es évad legjobb színházi plakátja: 

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

"Frida Kahlo a 20. századi festőművészet és politikai közélet ikonikus nőalakja, aki a mai kor számára nem véletlenül vált hiteles példaképpé. Élete, karaktere, önkifejezésének útjai és eszközei izgalmas világot tárnak fel. Látomásos, ősi kultúráktól átitatott alkotásai, szürrealistának mondott képi világa bonyolult és mély érzelmeit tükrözik. Szenvedélyesen perzselő élnivágyása, női bölcsessége minden szenvedését felülírta…amiből nem keveset mért rá a sors. A Mexikóban született német, spanyol és indián felmenőkkel rendelkező bonyolult vérvonalú különc nem meglepő, hogy megbabonázta Diégo Rivérát, az akkori mexikói kortársművészet festő óriását és lett a felfedezettje, szerelme, barátja és felesége egy életen át. Diégo így mutatta be Fridát a neki rendezett fogadásán: “Jobb festő nálam!” Az előadás életükön, alkotásaikon keresztül mutatja meg azt a példaértékű őszinteséget és azt a megfejthetetlen és megfogalmazhatatlan, mindent elsöprő alkotási energiát, mely képes még a halállal is farkasszemet nézni. "


A 2018-as év legjobb színházi nyomtatott kiadványa:  

Fővárosi Nagycirkusz

"A XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál műsorfüzete"





A 2018-as év legjobb színházi weboldala:

Budapesti Operettszínház

"2018-ban megújult a Budapesti Operettszínház weboldala, amely letisztult, dinamikus felületet kapott."


A 2018-as év legjobb video-trailere:

Centrál Színház

"A trailer, amely egész évadra biztosította a telt házat. Jó emberek a Centrál Színházban."


A 2018-ea évad legjobb színházi széke:

Vörösmarty Színház

"Székfoglaló kampányfilmünk bemutatja az évad legjobb színházi székét."


A 2018-as évad legjobb színházi büféje:

Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulat

"Az Északi Színház büféje, a Grandstand nem csak egyszerű találkozóhely, egy jó kávé vagy egy hideg sör, vagy a városban csak itt kapható italkülönlegességek elfogyasztásának helye. Az idők folyamán kulturális csomóponttá vált, ahol könyvbemutatókat, workshopokat, szakmai beszélgetéseket, értelmiségi kerekasztalokat és felolvasó-színházi előadásokat is tart a Harag György Társulat. Állandó helyszíne a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel és a Látó Szépirodalmi Folyóirattal közös Havi Dráma SzatmárON program eseményeinek."



A 2018-as év legjobb ajándéktárgya:

Szigligeti Színház, Nagyvárad

Az idén újdonságként meghirdetett merchandising (ajándéktárgy) kategória nyertese a nagyváradi Szigligeti Színház.