Színes, izgalmas évad előtt a Veszprémi Petőfi Színház

A 2017/2018-as évad megnyitóján Oberfrank Pál igazgató, Brányi Mária, Veszprém város alpolgármestere és Nagy Károly apátkanonok köszöntötték a társulatot.

Oberfrank Pál igazgató méltatta a színház tartalmas és gazdag nyári munkáját. Sikeresen zajlottak a nyáresti előadások a Balatonfüredi Anna Grand Hotel Mediterrán udvarán, mely új és különleges szabadtéri színházi helyszínt biztosított a színház számára. A Tokaji aszú című operettet, és a Múlnak a gyermekévek című zenés előadást pótszékes teltház előtt játszotta a társulat, és az augusztus 26-i Bor, mámor, szerelem című nyár esti operettkoktél is a színház szervezésében kerül bemutatásra. Egerben, Tihanyban, Balatonföldváron, Vácott is játszott a társulat, de a dolgozók nagy részének a hosszú nyári szünetben jutott ideje pihenésre, regenerálódásra.
A rekonstrukció a következő időszak nagy kihívása lesz. Elkészült a részletes megvalósíthatósági tanulmány, tervek szerint a munkák egy év múlva kezdődnek el. A felújítás idejére a színház a volt „Dimitrovba” költözik, melynek atmoszférája jó, a város segítségével, anyagi ráfordítással méltó átmeneti helyként fogadja majd régi és új nézőit.
Frissességet és megújulást remélnek a színház nonprofit Kft-vé alakulásától. Jelenleg szinte minden budapesti, de jelentős számú vidéki színház is így működik. Az átalakulás célja, hogy progresszívebben, hatékonyabban, gazdaságosabban, rugalmasabban dolgozhassanak, igazságosabban működjön a színház.
Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere hangsúlyozta,hogy a veszprémiek igénylik és szeretik a jó előadásokat, ezt mutatja a bérletesek kiugróan magas száma. Fontos, hogy a bérletesek az átépítés idején is hűségesek maradjanak a társulathoz, az új helyszínen is minden előadást telt házzal játszhassanak. Ehhez sok sikert, és kitartást kívánt a társulatnak.
„A társulat minden tagjának azt kívánom, hogy közösségük legyen olyan, mint a foszlós magyar kenyér. Minden ember tudjon belőlük legalább egy kis darabot törni. Rajtuk keresztül nemcsak a kultúrát ízlelik, hanem a közösség összetartóját, a bennük élő szeretetet is.” – mondta Nagy Károly apátkanonok, a színház lelki vezetője.
A jegypénztár augusztus 22-én kedden nyitja meg kapuit a közönség előtt. Szeptember 9-én pedig ismét Nyílt napra várják az érdeklődőket, melynek keretén belül a Bérletek délutánján kedvezményesen válthatnak bérletet a nézők. Részt vehetnek a „Hétpróba a bérletekért” vetélkedőn, valamint kvízjáték, zenés műsor és sok meglepetés várja a közönséget.

A teátrum új évadának első bemutatója szeptember 16-án szombaton, 18 órától Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című előadása lesz, Oberfrank Pál rendezésében. Szeptember 17-én vasárnap 18 órától a My Fair Lady-t tekinthetik meg az érdeklődők, majd szeptember 29-én 19 órától a Bob herceg című operett kerül bemutatásra.