Standing Ground

Újra és újra visszatérünk a kiinduló pontunkhoz, ami számunkra fontos, érték vagy csak adottság. De hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap? Mennyire szabad az egyik és mennyire limitált a másik? Mindannyian kondicionáltak vagyunk. Hogyan élhető meg a szabadság a korlátok között?

Az a sok-sok keresés, eltévelyedés, hevület, felejtés, megbokrosodás, révbe érés, lankadás, lendület és kilengés mind-mind figyelemfelkeltés, emlékeztető: vissza az alapokhoz! Az alap helytáll, nem tágít, a földdel egyenlő. Biztos pont az élmények forgatagában, amíg rá nem ununk és újra útra nem kelünk.

Az est folyamán improvizatív szóló előadások és csoportos koreográfiák váltakozása teszi kerek egésszé a táncelőadást, melyben korlátok és szabályok állnak szemben a véletlenszerűséggel és szabadsággal. Az érdeklődők számára mindenképp izgalmas lehet, ha az egyén-csoport, szabadság-korlátok viszonyát szeretnék górcső alá venni, melyet az alkotók nem csak fizikai szinten mutatnak be, hanem a szabadon gondolkodás élményét is lehetővé teszik.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Koncepció, koreográfia:      Vass Imre
Alkotótársak és előadók:     Dányi Viktória
                                               Kelemen Patrik
                                               Raubinek Lili
                                               Rózsavölgyi Zsuzsa
                                               Vavra Júlia
Hang, zene:                           Porteleki Áron
Fény:                                    Mervel Miklós
Látvány:                                Vass Imre