Interjú Horváth Viktorral

Horváth Viktor a Szibériai csárdásban Kálmán Imre zeneszerzőt, a Hello, Dolly!-ban a rendőrt alakítja, október 13-án 17 órától pedig a Diótörő herceg címszereplőjeként láthatjuk a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán.


A Gothár Péter, Selmeczi György és Kapecz Zsuzsa által megálmodott zenés játékot a Nemzeti Színház tagja, Olt Tamás rendezi, akinek a pályája néhány éve teátrumunkból indult. Diótörő egy olyan „hős”, aki képes mindent jóra fordítani.


Karácsonykor játszódik a Hoffmann világhírű meséje nyomán készült történet – mondta el lapunknak Horváth Viktor. – Megsérül Marika ajándékba kapott Diótörő-bábuja, de a lázas beteg kislány így is nagyon szereti, s vele alszik el. Álmában megjelennek a gonosz egerek, valamint Diótörő herceg, akiről megtudjuk, azért lett csúf, mert megharapták az egerek. Nem tehették ezt büntetlenül: kihullottak a fogaik. Diótörő akkor lesz ismét jóképű, az átok akkor szűnik meg, ha megszerzi és feltöri a csodadiót… A történet meséhez illően happy enddel végződik: egymásba szeret a Dézsi Darinka által alakított Marika és az általam játszott herceg, akiről kiderül, a valóságban a szomszéd kisfiú. A többi mesefigurának is megvan a valóságban a megfelelője.

Mint a fiatal színésztől megtudtuk, igazi családi darab ez, amiben kicsik és nagyok is magukra ismerhetnek. Rájöhetnek a gyerekek: a szuperhősöknek is szükségük van segítőkre, hiszen lehet valaki nagyon erős, bátor, de a szeretet erejével összefogva mindenki többre juthat. Az egereket sem kell elítélni, mert csúnyák, különböznek másoktól, hiszen ők is átok alatt vannak, amit meg lehet szüntetni… Az előadás nagyobb részét a zene tölti ki. A díszletet és a jelmezeket Lakatos Márk „álmodta” meg, a koreográfiát pedig Gulyás Anna készítette. Viktor alakításakor arra törekszik, hogy úgy játssza el a szerepét, ahogyan ezt korábban mások nem tették meg, amivel kíváncsivá teheti a nézőket, még izgalmasabbá az előadást.

Nyáron két héten át forgattam a TV2 dokureality-sorozata számára – mesélte. – A Csajok, pasik, Balaton… augusztustól már fut a Super TV2-n; az az epizód pedig, amiben én játszottam, a napokban kerül adásba. Több, különálló történetet dolgoznak fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: lányok és fiúk érkeznek a Balcsira. Bizonyos szituációkat adnak meg a színészek számára, akiknek azt követően a művészi szabadsága határtalan. Egy aranyifjú fiút, Patrikot játszottam benne, aki az édesanyjával és húgával él luxuskörülmények között, de elhatározza, a saját lábára áll…

Sz. Kántor Éva

Forrás: lokal.hu

Online jegyvásárlás:
2017. október 13. Bemutató előadás
Diótörő Herceg: