Kaposvárra költözik a Pécsi Balett

A Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2018. február 12-én és 13-án négy előadást tart a Pécsi Balett társulata a nagy sikerű Hófehérke és a hét törpe mesebalettből. Az önállósult együttes kiemelt feladatának tekinti a Pécsett megvalósított előadások és a nemzetközi megmutatkozás mellett a hangsúlyosabb magyarországi jelenlétet.  Szeretnének minél több olyan városba eljutni, ahol nincs professzionális táncegyüttes és nem születnek táncelőadások.

Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész, a társulat alapító tagja és jelenlegi ügyvezetője az alábbiakat nyilatkozta a kaposvári út kapcsán:

„Önállóságunk tágabb lehetőséget ad tánckultúra-terjesztő missziónk teljesítésére. Nagyszerű, hogy olyan városokba is eljuthatunk, ahol mostanában vagy még egyáltalán nem járt a társulat. A múlt héten épp Gödöllőn jubilált a Hófehérke és a hét törpe a 90. előadással. Kaposvár különösen kedves helyszín nekem, mert annak idején rendszeresen mutatkoztunk be balettelőadásainkkal a Csiky Gergely Színházban a Pécsi Balett alakulását követő legendás korszakban. Örömmel teszünk eleget Bozsik Yvette meghívásának, szeretettel várjuk a kaposvári gyerekeket előadásainkra!”

Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas koreográfus, művészeti vezető hozzátette:

„Hálás vagyok Yvette-nek, mert amikor önállóak lettünk, tőle jött az első színházi meghívás és rögtön bérletet ajánlott, ami a szándék komolyságát jelzi. Már csak a közelségünk miatt is érdemes hosszú távú kapcsolatban gondolkodni. Mi mindenesetre nyitottak vagyunk és szeretnénk újra felépíteni egy táncszerető és táncot értő közönséget a régióban…”

„Nagy öröm számunkra, hogy Kaposváron fogadhatjuk a nagyszerű Pécsi Balettet és remélem a kaposvári gyerekek is részesei lesznek a tánc és a mese csodás találkozásának!” -mondta Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Harangozó-díjas Érdemes művész, a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsadója.

A Pécsi Balett a közelmúltban bemutatkozott Pakson, Gödöllő és számos alkalommal Budapesten; lekötött előadásaik vannak - többek között - Siófokon, Pakson, Miskolcon, Veszprémben, Debrecenben, Győrött és Budapesten.