Színházi nevelési program indul a Budaörsi Latinovits Színházban

Színházi nevelési program indul a Budaörsi Latinovits Színházban


A műhely foglalkozásait Szendrey Gitta és Széplaki Nóra drámainstruktorok, színházi nevelési szakemberek tartják.

A színház lehet kikapcsolódás; lehet kérdések, problémák, emberi történetek platformja; és lehet a tanulás, az önkifejezés eszköze is. A színház, mi vagyunk, hiszen rajtunk keresztül és nekünk szól.

Színházi nevelési programot indít a 2018/2019-es évadban a Budaörsi Latinovits Színház. A műhely középiskolásoknak szóló heti rendszerességű foglalkozássorozat. Az alkalmak alatt a résztvevők testközelből ismerkednek meg a színházzal és annak alkotóival, valamint játékok, beszélgetések, viták segítségével kerülnek közelebb önmagukhoz, társaikhoz és a színház világához.

A műhely foglalkozásait Szendrey Gitta és Széplaki Nóra frissen végzett drámainstruktorok, színházi nevelési szakemberek tartják.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

  • A műhely foglalkozásain színházi nevelési, színházpedagógiai és drámapedagógiai gyakorlatokkal, feladatokkal, játékokkal dolgozunk. Ezek segítségével fejlődik a résztvevők ön- és társismerete, kommunikációs, önkifejezési, improvizációs készsége, fantáziája. Mindez egy biztonságos közegben, szakemberek vezetésével valósul meg.
  • Adott foglalkozásokon a színház művészei (színészek, rendezők, dramaturgok, jelmeztervezők, díszlettervezők) is részt vesznek.
  • A műhelybe középiskolás/gimnazista diákok jelentkezhetnek 14-20 éves kor között.
  • A heti rendszerességű foglalkozások hétfőnként 15:30-18:30 közt kerülnek megtartásra 2018.10.11.-2019.06.13. között (ünnepnapok és iskolai szünetek kivételével)
  • A jelentkezéshez korábbi színházi ismeret vagy tapasztalat nem szükséges.
  •  

A jelentkezési feladatlap a cikk alján lévő linkre kattintva tölthető le.

A Budaörsi Latinovits Színház osztályoknak és pedagógusoknak szóló színházi nevelési lehetőségeiről itt tájékozódhat.


LETÖLTHETŐ ANYAGOK
Jelentkezési lap (39,0 kByte)