Színházak Éjszakája 2018 – a Kolibri Színházban

Szeptember 22-én különleges és csak ezen a napon látható programokkal, társasjátékkal, zenével, diafilm vetítésssel várjuk nézőinket – délutántól egészen másnap hajnalig!


Eljött a 7. Színházak Éjszakája, amikor feltárulnak a színházak titkai, a nézők személyesen találkozhatnak kedvenc művészeikkel, és együtt élhetik át a közös játék és felfedezés örömét!

Az idei év újdonsága, hogy a közönség jobban megismerheti az intézmények színházpedagógiai tevékenységét. A szervezők arra kérték a résztvevő 31 fővárosi színházat, készüljenek játékos, interaktív, beavató programelemekkel, hogy közös élménnyé, valódi találkozássá váljon a játék.


Nos, a Kolibri Színházban mindezt megtalálhatjátok: lesz meseolvasás a kicsiknek, ifjúsági előadásainkra épülő dráma-társas-játék és szabad drámás játék a felnőtteknek; koncertet adnak a Kolibri Fúvósok – a Kolibri lévén az országban az egyetlen színház, amely önálló fúvószenekarral büszkélkedhet -, és természetesen az éjféli Retro diafilm vetítés sem maradhat el. Akik esetleg lemaradtak volna róla, megnézhetik a színház 25 éves jubileumára készült Visszatérő című előadást, és részt vehetnek az előadást követő drámafoglalkozáson is.


SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA a Kolibriben


15.00-17.00    Meseolvasás – kicsiknek nagyoktól

  • 3 helyszínen hallgathatnak mesét művészeinktől a gyerekek

17.00-18.30    Dráma-társas-játék

  • társasjáték felnőtteknek, melynek keretében három előadásunk – a kettős:játék, a Nincsenapám, seanyám ás a Klamm háborúja – problémakörét dolgozzuk fel játékos formában színházi nevelési szakembereinkkel és művészeinkkel

 19.00-20.30    A hercegúrfi vizsgája

  • szabad drámás játék

 21.00-23.00    Visszatérő című előadás (16 éven felülieknek)

  • Czukor Balázs rendezése a színház alapítótagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát. Az előadás azt a kérdéskört járja körül, hogy mennyiben határozzák meg életünket szüleink cselekedetei és elvárásai, miként módosul a szülőkhöz és a gyerekkori élményekhez fűződő viszonyunk az évek során, és miért érdemes, ha egyáltalán érdemes, felfedni és megérteni a korábbi események hátterét. Az előadást követő drámafoglalkozáson színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a felnőtt nézőinkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

23.00-23.30     A Kolibri Fúvósok koncertje

  • színészeink évek óta játszanak fúvós hangszereken előadásainkban, most ízelítőt adnak tudásukból, slágerekkel színezve.

0.00-01.00      Retro diafilm vetítés

  • a Színházak Éjszakáján immár hagyománnyá vált kolibris program, melyben a diaflmek művészeink hangján elevenednek meg Kecskeméti Gábor zenei aláfestésével.

Programjainkat mozgáskorlátozott vendégeink is látogathatják!

 

A Kolibri Színház teljes programja – ahogy a Színházak Éjszakáján résztvevő összes színházé – egy karszalaggal látogatható. A belépésre jogosító karszalagot megvásárolhatjátok a jegy.hu weboldalon vagy a Kolibri Színház Jókai téri jegypénztárában.

Bővebb információ a Színházak Éjszakájáról: https://www.szinhazakejszakaja.hu/


Mindenkit szeretettel várunk szeptember 22-én a 7. Színházak Éjszakáján!