Spirit of Hungary - A táncegyüttes USA turnéja

2018. október 18-November 4.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 2018. október 16-án indul 12 állomásos amerikai turnéjára az 1848-as szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.

A Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető által vezetett együttes számos sikeres Észak-Amerikai turné után (2000, 2004 – Csárdás! A Kelet Tangója, 2005 – Gypsy Spirit, 2016 – Spirit of Hungary 1956) 2018-ban az 1848-as forradalom és szabadságharc megünneplésének 170. évfordulója alkalmából vesz részt egy 12 állomásos előadássorozatban.
 
Az előadás első részében az 1848-as forradalomhoz köthető kortárs és tematikus koreográfiákat láthatnak. A forradalom, melyben a szabadságért harcoltak, jelentős társadalmi és gazdasági fellendülést hozott Magyarországon és Európában s megkezdődhetett a „boldog békeidők” rövid, ámde feledhetetlen korszaka. Számos a szabadságharcban résztvevő vezető vett részt később az amerikai polgárháborúban és segített az amerikai politika és gazdaság formálásában.

A magyar néptánc gyökerei a középkorig nyúlnak vissza. Az évszázadok során számos külső hatás érte a szomszédos országokból, így vált rendkívül sokoldalúvá. Az est második felében a Kárpát-medence autentikus néptánca és népzenéje várja a közönséget. Válogatást láthatnak Zsuráfszky Zoltán koreográfiáiból, mely kulturális kincseket az összeszokott táncegyüttes és a zenekara mutat be.

A 37 fős utazólétszámú társulat fellép többek között Chicagóban, Torontoban, Seattleben, San Diegoban és Los Angelesben az amerikai és a kint élő magyar közönség előtt.

A Turné állomási itt találhatóak!