Színházi workshop a Pécsi Nemzeti Színházban

A november 8-10. között a Pécsi Nemzeti Színházban tartandó workshop az Üres Tér Művészeti Szabadegyetem programsorozat keretein belül valósul meg.
Horacio Czertok, az Argentínából származó színházi szakember, a Ferrarai Teatro Nucleo alapítója több mint 30 éves utca- és társadalmi színházas tapasztalattal rendelkezik. Többek közt börtönszínházi- és pszichiátrián kezeltek részvételével létrehozott előadásokban vett részt.
Munkáiból, kutatásaiból, soha nem fogyó kérdéseiből hoz nekünk ízelítőt. A háromnapos zárt workshop része egy nyitott színházi előadás november 9-én este 19 órás kezdettel. A workshop és az előadás egyaránt angol nyelvű.
 
November 9. 19.00 – N. Szabó Sándor Terem
A Teatro Nucleo bemutatja:
Horacio Czertok az Óriások ellen - az én szomszédom

Az előadás egy több személyben előadott monológ, ahol megszólal a karakter mellett a színész és a dramaturg is. Miután Don Quijoteként majdnem húsz éven át járta a világ utcáit és tereit, most egymaga lép elő, hogy szembenézzen az életében újra és újra felbukkanó hét óriással.  
Az előadás angol nyelvű.
 
Figyelem! Az előadás ingyenes, a helyfoglalás az érkezés sorrendjében, szabad helyek erejéig.

A programról bővebben az urester.hu oldalon, Horacio Czertokról ès a Teatro Nucleoról pedig a http://www.teatronucleo.org -on olvashatnak.