Teljes a Don Juan szereposztása


Dusha Béla fotója:

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad 2018-as bemutatója: Moliére Úrhatnám polgár. Jakab Tamás és Balog József színművészek, Bianca Imelda Jeremias tervezte jelmezekben és díszletben


Teljessé vált a Don Juan szereplő- és alkotógárdája: a magyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában. Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus.


Sokszínű társulat áll össze az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 19-i nyitóprodukciójához: olyan nagyszerű művészek is fellépnek Moliére komédiájában, a Don Juanban, mint Jakab Tamás, Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula. Azonban néhány színész és alkotó nevét még titokban tartotta a Szabadtéri – most erre a meglepetésre is fény derül.


A magyar színházi szcéna egyik ikonikus alakja, színész-rendezője, Zsótér Sándor lép a Koldus szerepében az újszegedi színpadra. Zsótér nevét számos emlékezetes szegedi produkció is fémjelzi, idén nyáron pedig a Herczeg T. Tamás és O. Horváth Sári rendezőpáros felkérésére szerepet vállalt a Don Juanban.


Don Juan embereit alakítja három, Szegeden jól ismert személy; a néma szerepeket Geréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andróczi-B. József játssza.

Nemcsak a szereplőgárda, hanem a látványtervező személye is garantálja az izgalmakat: Bianca Imelda Jeremias a fantáziadús, „beszédes” jelmezeivel és kreatív színpadi tereivel megkoronázza az egyébként is világklasszis darabot. Aki pedig a szavakon túli Don Juant keresi és találja meg, Szirtes Edina Mókus: a sokoldalú világzenei művész a Moliére-komédia zeneszerzője.


Az immár teljes szereplő- és alkotógárda közös munkájának eredményét július 19-én, 20-án és 21-én láthatja az újra megnyíló Újszegedi Szabadtéri Színpadon a közönség.