Munkával nyitott évadot az Újszínház

Dörner György, az Újszínház igazgatója elsőként a nyári vendégszereplésekről beszélt, hisz a társulat hatalmas sikerrel szerepelt a tájelőadásokon. Diósgyőrben a Ricse, ricse, Beatrice, Szarvason A kegyelmesasszony portréja, a nyíregyházi VIDOR fesztiválon pedig a Sári bíró című darab képviselte a teátrumot. Az igazgató külön gratulált Nemes Wandának, aki a Szarvasi Vízi Színház idei programsorozatának legjobb színésznője lett A kegyelmesasszony portréjában nyújtott alakításával.

Az társulati ülés után elkezdődött a Kék róka olvasópróbája. A fantasztikus színjáték, melyet Csiszár Imre rendez, a házastársi hűtlenségről, az egymásba vetett bizalomról, annak hiányáról szól. A szerelmi ötszög történetének hátterében nagyon is komoly kérdések merülnek fel az élet egyik legbonyolultabb társasjátékáról, a párkapcsolatról. A darab Gregor Bernadett, Nemes Wanda, Lux Ádám, Mihályi Győző és Szakács Tibor szereplésével október 11-től lesz látható az Újszínházban.

Már az évad elején egy újabb gyermekelőadás is készül. Fésűs Éva csodálatos meséjéből a 70-es évek elején készült mesefilm, amelyen generációk nőttek fel. Háda János, aki a darabot rendezi, a filmes élményt szeretné megidézni, a színház eszközeivel. A szereplők között lesz Bátyai Éva, Esztergályos Cecília, Kökényessy Ági, Timkó Eszter és ifj. Jászai László is.

Az idei Színházak Éjszakáján is várja nézőit az Újszínház.
A társulat várja mindazokat, akik szeretnék bejárni az Újszínház kulisszáit, méghozzá pincétől a padlásig. A nyílt próbára látogatók aktív részesévé válhatnak annak a folyamatnak, melynek során megszületik egy előadás. Este a Hot Jazz Band koncertje zárja majd az eseményt.

A VII. Keresztény Színházi Fesztivál eseménysorozata mellett egy újabb Herczeg Ferenc mű kerül bemutatásra majd. Az élet kapuja Nagy Viktor rendezésében lesz látható.


https://ujszinhaz.hu