Muzsikaszó, te éltető, te!

Érdekesség, hogy ebben a darabban egyszerre lesz színpadon Nógrád megye három VOSZ Príma-díjasa: a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő Népzenei Együttes és a Zenthe Ferenc Színház.


A történet Nyíri Balázs (Rácz János alakítja majd) birtokos nem vívódó és elbukó figurája köré épül, aki nem veti meg a három napig tartó mulatságot, szereti a vidámságot és a cigányzenét. Azonban asszonykája, Pólika (akit Házi Anita személyesít meg) számára sáskajárás minden mulatság, ami persze bonyodalmakat szül.


Az előadáson mutatkozik be Szabó Anikó és Jókai Ági, mint a színház új színészei, valamint a bérletes nagyközönség előtt Simon Kata.

A zenés vígjáték három este (január 22-23-24.) lesz megtekinthető a Székfoglaló Premier Bérlettel, a Zenthe Ferenc-bérlettel és Tolnay Klári-bérlettel.


A darabban Mikó István, Vándor Éva, Rácz János, Házi Anita, Jókai Ági, Kovács Vanda, Szabó Anikó, Németh Anna, Simon Kata, Farkas Zoltán, P. Kerner Edit és Erdélyi Gábor szórakoztatja a közönséget, s persze a Nógrád Táncegyüttes táncosai és a Dűvő zenészei szolgáltatják a fergeteges hangulatot.