Mesemusical minden korosztálynak

Az alaptörténet szerint kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikben talál hibát, sőt a szomszédos ország ifjú uralkodóját gúnyosan, Rigócsőrnek nevezi el. A fiatal király mégis beleszeret a nagyravágyó hercegnőbe és úgy dönt, hogy a másnap nap álruhában – koldusnak öltözve – ismét szerencsét próbál. Ezalatt az idős király megelégelte lánya fennhéjázó  viselkedését és úgy döntött, hogy a következő nap hozzáadja lányát az első férfihoz, aki aznap bebocsátást kér a palotába. Mivel ez a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi volt, így a gőgös királylány a koldus feleségeként kezd új életet. A körülmények megtanítják arra, hogy mindenért meg kell dolgozni semmit sem adnak ingyen. Végül a hercegnő ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.


A darab rendezője, Bozsó József újrafogalmazta a darabot, majd Kocsák Tiborral zeneszerzővel közösen musicalt írt a meseklasszikusból. Új szereplőként került a darabba két kém, akik szükségesek voltak a történetben bekövetkezett változások miatt – fogalmazott a rendező.

Az elejétől a végéig átszövi még a prózai jeleneteket is a muzsika. Ezért a színészeknek úgy kell játszaniuk, mintha mindig énekelnének. Az előadás bekerült a Lázár Ervin Programba is, amelynek célja, hogy akik először látnak színházi előadást, olyan erős élményt kapjanak, ami megérinti őket, így később is színházlátogatók lesznek.


Szereposztás:

Rigócsőr királyfi - Ormándy M. Keve
Király - Beszterczey Attila
Izabella, a lánya - Nádra Kitti
Bömbölik - Paczuk Gabi / Kerek Vivien
Acsarkodik - Márki Szabina szh.
Kocsmáros - Gerner Csaba / Bozsó József
Kocsmárosné - Lakatos Viktória
Királynő - Vidovenyecz Edina
Érdergard herceg - Szász Borisz szh.
Sigfried herceg - Laszkó Viktor szh.

Rendező - Bozsó József 


https://jokaiszinhaz.hu/rigocsor-kiralyfi