ELSŐ MAGYAR KARANTÉNDRÁMA-VERSENY

Az Első Magyar Karantén-színház és a Litera közös felhívása:

Olyan egyfelvonásos drámai műveket várunk, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak.

Beküldési határidő: 2020. április 15.


Az egyre nagyobb erővel terjedő koronavírus-járvány miatt ma veszélyhelyzet van érvényben Magyarországon, bezártak színházak, mozik, múzeumok, koncerttermek, munkahelyek, egyetemek, iskolák. Az emberek karanténba kényszerültek, az élet fenekestül felfordult. Soha nem tapasztalt helyzetbe kerültünk, amelynek művészi feldolgozása kivételesen érdekes és fontos.

Ezért az Első Magyar Karantén-színház és a Litera közös felhívást tesz közzé. A kiírók felkérésére kortárs drámaírók írnak egyfelvonásos drámai műveket, amelyek reflektálnak a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetre. A felkérésekkel párhuzamosan a kiírók nyílt pályázatot is hirdetnek, melyre bárki beküldheti témában írt pályaművét.


Kikötések:
– a szereplők száma: maximum 3
– terjedelem: 40 perc
– a beérkező műnek új műnek kell lennie
– egy személy egy művet küldhet be
– kizárólag saját néven, saját emailcímről küldött pályaművekkel lehet indulni


A felkért írók és a nyílt pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat felolvasószínházi formában, neves rendezőkkel és színészekkel előadja az Első Magyar Karantén-színház. Az előadásokat élőben közvetíti a színház a TRIP Hajóról.


Beküldési határidő: 2020. április 15. (határidőig folyamatosan várják és bírálják el a kiírók a pályaműveket)
Cím: beküldeni a litera@litera.hu emailcímre lehet, KARANTÉN-SZÍNHÁZ tárggyal.


A pályázatokat csatolt dokumentumban, word-formátumban kell beküldeni úgy, hogy a dokumentumban szerepel a pályázó neve.
A versenyben a felkért és a nyílt pályázaton induló szerzők egyaránt részt vesznek.


Zsűrizés:

  1. A műveket első körben a Litera – Az irodalmi portál szerkesztősége és az Első Magyar Karantén-színház tagjai bírálják el: ők választják ki az előadásra leginkább alkalmas egyfelvonásosokat.
  2. A kiválasztott és bemutatott művekről közönségszavazás dönt, mely az utolsó előadás közzététele után indul. A közönség dönti majd el, ki nyeri el az első, második és harmadik díjat és az azzal járó pénzjutalmat. A szavazás részleteiről később adunk tájékoztatást.

Díjak:
I. díj: 300.000.- Ft
II. díj: 200.000.- Ft
III. díj: 100.000.- Ft

A kiválasztott művek a Literán jelennek meg, a felolvasószínházi előadásokat pedig az Első Magyar Karantén-színház közvetíti élőben a TRIP-hajó oldalán. A díjátadásra későbbi időpontban kerül sor.


További részletek:
Első Magyar Karanténszínház: https://tripart.hu/hu; https://www.facebook.com/tripbudapest
Litera irodalmi portál: https://litera.hu; https://www.facebook.com/Litera.irodalom