Gimesi Dóra: Emma csöndje bemutató - élő közvetítés

A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén. A tengeri uborkák ugyanis nem zavarnak senkit. A tengeri uborkák láthatatlanok. Egy nap végletesen legyengült, kicsi kardszárnyú delfin érkezik a kórházba. Egyedül Emma képes megérteni őt, de ahhoz, hogy segíthessen, muszáj másokkal is megértetnie, mi a baj. Ehhez pedig le kell győznie önmagát. Nem lehet többé kicsi, láthatatlan tengeri uborka az akvárium fenekén. 


Az előadás – amellett, hogy érinti a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseit – egy különös kislány történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak.


Emma: Alexics Rita
Mama: Megyes Melinda
Papa: Bodnár Zoltán
Vilma néni: Tisza Bea
Félix bácsi: Mult István
2 turista: Rácz Kriszta, Bósz Tamás s.h.
3 orvos: Szívós Károly, Rácz Kriszta, Rácz Kármen
Robi: Nizsai Dániel
Kismarci: Erdei Juli
Andi+Eszti, széplányok: Rácz Kriszta, Dömötör Anna s.h.
Nóra: Rácz Kármen
Samu: Bósz Tamás s.h.
Olivér: Szívós Károly
Iván: Nizsai Dániel
Ingrid: Erdei Juli
Fülöp: Fehér Dani
Malvin: Tisza Bea
Rozi, a narvál: Rácz Kármen
Agy: Mult István
Pepe: Szívós Károly

Dramaturg: Horváth Péter                          
Tervező: Michac Gábor
Zeneszerző: Sáry Bánk
Zenei vezető: Kecskeméti Gábor
Zenész: Bornai Szilveszter
Koreográfus: Nemes Zsófia
A rendező munkatársa: Vajdai Veronika

Rendező: Kuthy Ágnes


Külön köszönet Gyevi-Bíró Eszternek a jelnyelvi fordításért.


A bemutató élő közvetítése 2021. január 16-án, szombaton 15 órától lesz megtekinthető. Kezdés előtt 15 perccel lehetőség nyílik csatlakozni az élő közvetítéshez.

Az előadás 7 éves kortól ajánlott. A felvétel megtekintéséhez családonként elegendő egy jegyet megvásárolni, mely választható bármelyik kategóriából. 

https://kolibriszinhaz.hu/eloadas/emma-csondje/