Csibészek veszik birtokba a REÖK-öt

A TÁP Színház abszurd humorú előadását láthatják a nézők jövő kedden a palotában. A darabot Vajdai Vilmos rendezte és Piti Emőke is szerepet kapott benne.

Megannyi neves független társulat után egy újabb elismert csapat, a TÁP Színház érkezik a REÖK-be. Jean Paul Sartre Zárt tárgyalás című műve nyomán született Lö csibészek című előadásukkal mutatkoznak be a szegedi közönségnek. A társulat vezetője és a produkció rendezője Vajdai Vilmos, a Katona József Színház művésze és a Szabadtérin idén is nagy sikert arató Tévedések vígjátéka Dr. Csipete.

A TÁP Színház hadat üzenve a merev, szabályokhoz kötött színházi formáknak, kísérletező színházi megoldásokkal, eszközökkel él. Fontosnak tartják a minél szélesebb jelenlétet, azt, hogy bárhol és bármikor, az adott körülmények között is színházat lehet és kell csinálni, legyen az a Moszkva tér, a Sziget Fesztivál, egy iskola tornaterme vagy éppen egy klasszikus színházterem. Nem a körülményekre és lehetőségre várnak, hogy színházat csináljanak hanem színházat csinálnak bármilyen körülmények és lehetőségek között.

Az október 25-én, 19 órakor színre kerülő darabban három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést, de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket. A végére azért csak sikerül keményen megbűnhődniük. Vajdai szerint a darab azért is nagyon jó, mert felteszi a kérdést, hogy mennyire létezünk önmagunkban és mennyire mások véleményétől függően.

Az elődásra, melyben a Hajnali láz című filmsiker egyik főszereplőjét, Piti Emőkét is láthatjuk elővételne 1000, az előadás napján 1500 forintba kerülnek a jegyek. Az előadást az Őszi Kulturális Fesztivál keretében láthatják a nézők.