Gazdára talált a kecskeméti színház tortája

Gazdára talált a 120. születésnapját ünneplő kecskeméti színház tortája! Cseke Péter direktor október 21-én átadta a finom meglepetést a jubileumi ünnepségeket követő sorsolás nyerteseinek, a Szent Imre Általános Iskola 5. b osztályának.

A hírös város teátruma egész napos programsorozattal ünnepelte születésnapját október 14-én. A több mint ezer ember részvételével zajló délelőtti fotózás és a délutáni színháztörténeti vetélkedő után este gyertyafényes megemlékezés zárta a napot.

Ahogy Magyarországon a legtöbb színház, úgy a kecskeméti teátrum építése is a dualizmus virágzó éveihez kötődik. Amikor a mai Helvécia területét a homoki szőlőkultúra fejlesztése céljából a város eladta egy konzorciumnak, a vételárból 200.000 koronát lekötöttek a színházépítés költségeinek fedezésére. Miután hosszasabb huzavona után megállapodtak a színház helyszínében, 1894. szeptember 2-án közzétették a pályázatot, amelyet Ferdinand Fellner és Hermann Helmer építészeti irodája nyert el.

Az ünnepi eseményeket sorsolás követte, ahol az 5. b-seknek kedvezett a szerencse. Ők nyerték meg azt a tortát, amelyet a Széchenyi Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola végzős cukrászai készítettek el. A tejcsokis trüffel torta zajos sikert aratott!