Hosszú-lépéssel vigadnak a Budai Vigadóban

Október végén ideiglenesen kiköltözött a Budai Vigadó épületéből a Hagyományok Háza és a részeként működő Magyar Állami Népi Együttes, hogy megkezdhessék a közel másfél évig tartó belső felújítási munkálatokat. Az épülettől november 12-én egész napos vigadalommal búcsúznak neves népzenei és világzenei előadókkal, táncházzal, gyerekprogramokkal, de lesz fényfestés, kincskeresés és szabaduló-szoba is .

Egy hosszú-lépéssel elhagyják a Budai Vigadó épületét a Hagyományok Háza dolgozói és a Magyar Állami Népi Együttes művészei. A 16 hónapig tartó belső felújítás során a műemlékvédelmi szempontok maximális figyelembevétele mellett új funkciókkal is bővül az épület. Többek között próbatermet kap a Magyar Állami Népi Együttes, a belső átrium befedésre kerül, a színházterem visszakapja bálterem funkcióját, miközben profi táncelőadások bemutatására is alkalmas marad. Az épület egészére kiterjedő felújítási munkálatok szükségessé tették az ideiglenes kiköltözést, ezért az irodák és a MÁNE próbaterme október végén a Naphegy téri MTI székházba és a szomszédos Fém utcába költözött.

A székháztól Házelhagyó Vigadalommal búcsúznak november 12-én, amelyre  pánik-szobával és kincskereső-házfeltáró játékokkal is készülnek. Lehetőség lesz graffitizésre, mesehallgatásra, kézműves-foglakozásra, kezdő és haladó szintű tánctanulásra a Magyar Állami Népi Együttes táncosaitól, épületbejárásra Nagy Csaba építésszel, valamint fellép Szalonna és Bandája, Herczku Ágnes és a Banda, este 10-től pedig a Parno Graszt. Az ingyenesen látogatható programot hajnalig tartó táncházzal, folkkocsmával zárják a Tázló, a Babra, a Magos és a Bazseva zenekarok közreműködésével.