Nemzeti Táncszínház - 2016. októberi bemutatók

Kezdésként októberben rögtön beperdülünk a Millenárisra, ahol nyolc napig a táncé lesz a főszerep. Most még csak vendégként leszünk jelen a Teátrumban, de mai információink szerint a 2017/18-as évadtól már otthonunkként tekinthetünk az épületre.

Októbert egyből egy kuriózummal nyitjuk, a PiroTap Productions Tap Evolution avagy sztepptánctörténet képekben címmel mutatja be az amerikai sztepptánc kialakulását október 2-án a MOM Kulturális Központban. Október 11-én a következő premier a táncművész és koreográfus Andrea Miltnerová és Góbi Rita Ellenpont című közös munkája lesz, amelyet Jan Komárek érzékeny hang- és minimalista világítási designja egészít ki.

Feledi János – Feledi Project Szálkák című előadását Pilinszky János azonos című kötete inspirálta, amelyet október 18-án mutat be a MOM Kulturális Központban.

A Sopron Balett először vendégeskedik a Nemzeti Táncszínházban, a Millenáris Teátrumban október 20-án bemutatásra kerülő Álmos legendája című táncműben Emese álmától Álmos életének bemutatásán át Árpád és a magyarság Kárpát-medencébe való bevonulásáig ismerhetjük meg az ősi történetet. A hónap utolsó bemutatója a Közép-Európa Táncszínház Bartók-Sztravinszkij estje lesz, ahol egy este két klasszikust, két koreográfust láthatnak a nézők. Mindketten a mítoszok, a halál vagy az átváltozás és a transzcendens hatalom világába kalauzolják a közönséget.

Az immáron 25. alkalommal megrendezésre kerülő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nélkül már el sem tudnánk képzelni az évadot. A Müpa és a Budapesti Turisztikai- és Fesztivál Központ együttműködésében megvalósuló eseménysorozat idén is kiemelten fontos szerepet szán a táncnak, ami nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy új irányzatokat, nívós együtteseket és tehetséges alkotókat mutassunk be közönségünknek.

Ebben az évben, a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve, Horváth Csaba, a Forte Társulat rendező-koreográfusa, ezúttal Bartók Béla V. vonósnégyes és a Concerto című műveinek mozgásszínházi lehetőségeit tárja fel a Várkert Bazárban bemutatásra kerülő előadásában.


Bemutató

PiroTap Productions

Tap Evolution avagy sztepptánctörténet képekben

2016.október 2. 19.00 MOM Kulturális Központ


Andrea Miltnerová és Góbi Rita közös előadás

Ellenpont

2016. október 11. 19.00 MOM Kulturális Központ


Feledi János – Feledi Project

Szálkák

2016. október 18. 19.00 MOM Kulturális Központ


Szarka Gyula – Szálinger Balázs – Demcsák Ottó

Sopron Balett

Álmos legendája

2016.október 20. 19.00 Millenáris Teátrum


Forte Társulat

Concerto / V. Vonósnégyes

NTSZ-Ördögkatlan-CAFé Budapest koprodukció a CAFé Budapest keretében

2016.október 21. 19.00 Várkert Bazár


Közép-Európa Táncszínház

Bartók-Sztravinszkij est (koreográfus: Halász Gábor, Kun Attila)

2016.október 26. 19.00 Várkert Bazár