Noszty fiú esete az Újszínházban

Tán senki nem volt, aki annyi humorral, iróniával, és megbocsájtással mutatta volna be korának társadalmát, mint Mikszáth Kálmán.

Nem véletlen tehát, hogy több, mint 100 évvel később is szeretjük az általa életre hívott figurákat és a legtöbben képesek vagyunk megbocsájtani még az olyan szoknyabolondoknak is, mint amilyen Noszty Ferenc, aki a mesés hozomány érdekében elcsavarja a gazdag Tóth Mari fejét...közben persze a férfi szíve is megperzselődik, de hát a huszárhadnagy igazi magyar vircsafttal túlteszi magát a kudarcon és éli tovább az életét. Annak eldöntését, hogy mire lehet jutni ezzel az életszemlélettel,  Mikszáth az olvasóra bízza.

Az egész napos rohanás után jól esik este kicsit beülni a színházba, elfelejteni a napi gondokat és ráérősen belemerülni a múltszázadi történetbe.

Az Újszínház fantasztikus szereposztása garantálja a felhőtlen szórakozást: a jóképű nőcsábászt Almási Sándor alakítja, apját pedig Mihályi Győző játssza. A szereplők közt van Pikali Gerda, Kökényessy Ági, Lux Ádám, Jánosi Dávid is.

20016. október 27-én az Újszínházban mulasson, keseregjen kicsit a Noszty famíliával és persze Tóth Marival.